Ez a honlap cookie-kat használ, melyek segítenek a minőségi szolgáltatásban. A honlap használatával elfogadod, a cookie-k használatát.

Nordic Walking hatása a szervezetre

  • Izmok 90%-át megmozgatja

  • Tehermentesíti az ízületeket

  • Rendkívül magas zsírégető hatás

  • Intenzitástól függően 20-40%-kal magasabb kalória felhasználás

  • Megszünteti a nyak és a váll merevségét

  • Kiváló stresszoldó, segíti a teljes ellazulást

  • Növeli a tüdőkapacitást

  • A mozgás hatására fokozódik a szív- és keringési rendszer működése, csökken a trombózisveszély az egész testbe

Testünk hőtérképe


(Kép: Kreuzriegler, Gollner, Fichtner: Das ist Nordic Walking, Urban & Fischer Verlag, München 2002)

Laboratóriumi körülmények között készített hőkamerás felvételen kitűnően látszik a nyugalmi állapotban, egyszerű gyaloglás után és a nordic walking után izmaink aktivitás különbsége. A piros és a sárga színek jelzik, melyik izom milyen intenzitással dolgozott a mozgás során. Jól igazolható, hogy a nordic walking az izmok 90%-át megmozgatja.

Bemutató videó

Vedd fel a naptáram eseményeit a te naptáradba!

Hogyan? Jelentkezz be a Google fiókodba, utána kattints/koppints itt ezen a naptáron a jobb alsó sarokban lévő "+ Google naptár" gombra!

Minden hónapban több alapfokú nordic walking tanfolyam időpont közül választhatsz, szeretettel várlak! A nordic walking tanfolyam helyszíne Buda, a Rózsadomb teteje illetve a Hárs-hegy. Bővebb információért, részletekért kattints a Tanfolyamok menüpontra.

Hetente 5 alkalommal tartunk two in one nordic walking edzéseket Budapesten, azaz két intenzitású edzés egy időben egy helyen, két edző vezetésével: egy lassabb tempójú zsírégető edzést és egy gyorsabb intenzitású kondinövelő edzést. A nordic walking edzések részletes leírásáért kattints az Edzések menüpontra.

A heti nordic walking edzések időpontjaiért és részleteiért kattints az Edzésekmenüpontra.

Minden hónapban egyszer egész napos nordic walking kirándulást vezetek Magyarország csodálatos és kevésbé ismert helyeire: Bakony, Pilis, Börzsöny, Budai-hegyek, Bükk, Mátra, Mecsek, stb. Az aktuális kirándulás részleteit a Kirándulások menüpont alatt találod.

Remélem a felkínált nordic walking programok valamelyike elnyeri tetszésed és minél előbb csatlakozol kis csapatunkhoz!

Találkozzunk a Budai-hegyekben immár nordic walking bottal a kezünkben!

© Sportos gyaloglás www.gyalogolj.hu Minden jog fenntartva! Készítette a Skindrome studio a JoomShaper által fejlesztett Helix3 keretrendszer felhasználásával